Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Έργα της Πινακοθήκης Ιωαννίνων ταξιδεύουν στην Πάτρα!


Η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών σε συνέχεια των συνεργασιών της με τις Περιφερειακές Πινακοθήκες, οργανώνει την έκθεση «Ελληνική Τέχνη - 19ος και 20ος αιώνας» από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων.

Η έκθεση περιλαμβάνει εκτός των σχεδίων των Ν.Γύζη, Κ.Παρθένη και Ε.Ιωαννίδη και 13 σχέδια της Θάλειας Φλωρά-Καραβία που αποτύπωσε εκ του φυσικού τη διαδρομή του Ελληνικού Στρατού στην Ήπειρο, μέχρι την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων το Φεβρουάριο του 1913. Τέλος περιλαμβάνονται και επτά γλυπτά των Μ. Τόμπρου, Θ. Απάρτη, Τ. Χρυσοχοϊδου, Α. Μυλωνά, καθώς και των Ηπειρωτών γλυπτών Θ. Παπαγιάννη, Κ. Ρόκκου και Π. Βρέλλη.
Η έκθεση αποκτά ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά εκτός της Πινακοθήκης Ιωαννίνων και είναι ιδιαίτερα συμβολικό το γεγονός, καθώς συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την ίδρυση του θεσμού που υπήρξε και η πρώτη περιφερειακή Πινακοθήκη της χώρας.
Η έκθεση θα ξεκινήσει μεθαύριο, Παρασκευή και ώρα 8.30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών με διάρκεια λειτουργίας έως και 25 Φεβρουαρίου 2010.