Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλες οι πιθανότητες ύπαρξης εξωγήινης ζωής

.
Αστρονόμοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο Λονδίνο προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Βασιλικού Ινστιτούτου Αστρονομίας, Lord Rees, σύμφωνα με το BBC, δηλώνει πως η ανακάλυψη εξωγήινων θα αλλάξει την ανθρωπότητα.
"Θα αλλάξει την αντίληψή που έχουμε για τους εαυτούς μας και για τη θέση μας στο σύμπαν" είπε ο Βρετανός επιστήμονας.
Οι δηλώσεις του, όπως μεταδίδει το ΒΒC, γίνονται τη στιγμή που επιστήμονες συγκεντρώνονται στο Λονδίνο προκειμένου να συμμετάσχουν στη διεθνή διάσκεψη με θέμα τις προοπτικές ανακάλυψης εξωγήινης ζωής.
Σύμφωνα με τον Rees, αν και οι έρευνες των τελευταίων 50 ετών δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, οι πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινες μορφές ζωής σήμερα είναι πιο πιθανό από ποτέ άλλοτε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνολογία μας έχει εξελιχθεί σε σημαντικό βαθμό έτσι ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε πλανήτες που δεν μπορούσαμε στο παρελθόν.
"Πιστεύω ότι υπάρχει νοήμων ζωή εκεί έξω και σε μορφές που δεν μπορούμε να διανοηθούμε', είπε ο Lord Rees προσθέτοντας ότι η νοημοσύνη των εξωγήινων θα μας υπερβαίνει κατά πολύ, προβαίνοντας σε σύγκριση του ανθρώπου με τον χιμπατζή.
enet.gr