Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ψυχή Βαθιά - Η νέα ταινία του Π.Βούλγαρη


Στις 22 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη με τίτλο «Ψυχή Βαθιά».

Πέντε χρόνια μετά τις «Νύφες», ο σπουδαίος σκηνοθέτης παρουσιάζει μια ταινία, η οποία αποτυπώνει την σκληρότητα του εμφυλίου πολέμου που αφάνισε 70.000 Έλληνες, μέσα απ' την συγκινητική ιστορία δύο αδελφών που βρέθηκαν να μάχονται σε αντίπαλα στρατόπεδα.
«Απ' την στιγμή που ανέβηκα στο Γράμμο και το Βίτσι για τις "Νύφες", για να βρω εγκαταλελειμμένα χωριά, με κέντρισε η ιδέα να κάνω μια ταινία πάνω σε αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο», δήλωσε ο Παντελής Βούλγαρης...
Η ταινία γυρίστηκε το προηγούμενο φθινόπωρο στην περιοχή της Καστοριάς. Περισσότεροι απο 600 ηθοποιοί και κομπάρσοι πέρασαν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παντελή Βούλγαρη 13 μήνες στα χωριά και τις βουνοκορφές του Γράμμου και του Βιτσίου, για να αποτυπώσουν στην κάμερα την κόλαση του εμφυλίου.
Πρωταγωνιστούν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Γεώργιος Σιμεωνίδης και Βικτώρια Χαραλαμπίδου.
Στην avant premiere της 11ης ταινίας του Παντελή Βούλγαρη έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο πρόεδρος του ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Θανάσης Βέγγος που κρατά έναν τιμητικό ρόλο στην ταινία, εκπρόσωποι της πολιτικής, των τεχνών και πλήθος κόσμου

Δείτε το main trailer της ταινίας