Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στο Λευκό Οίκο.
.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη θα είναι η Νέα Ορλεάνη, όπου θα προεδρεύσει στο 8ο Περιβαλλοντολογικό Συμπόσιο «Θρησκεία, Επιστήμη και Περιβάλλον».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχει μια σειρά επαφών κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν αλλά και με Εβραίους θρησκευτικούς ηγέτες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, καθώς και με στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας. Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν και στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς.