Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Καθημερινό φαινόμενο η λαθρομετανάστευση στην Ήπειρο!


Συνεχίζουν τη δράση τους στην Ήπειρο διάφοροι Έλληνες και αλλοδαποί διακινητές λαθρομεταναστών, που καθημερινά μεταφέρουν με διάφορους τρόπους-ακόμα και με ταξί(!)- προς το εσωτερικό της χώρας ανθρώπους στερούμενους νομίμων εγγράφων, έναντι αμοιβής.

Πλήθος τέτοιων περιπτώσεων «γέμισαν» για άλλη μια φορά το αστυνομικό δελτίο. Συγκεκριμένα:
Ένας άντρας συνελήφθη μετά από καταδίωξη κοντά στο 30ο χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν λαθρομετανάστη με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Επιπλέον σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκαν ένα πιστόλι, καθώς και ένας γεμιστήρας με πέντε φυσίγγια, τα οποία κατείχε ο οδηγός παράνομα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος του αλλοδαπού ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, συνεπεία διοικητικής του απέλασης...

Ένας άντρας συνελήφθη στο 3ο χλμ της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με το ταξί του, τέσσερις λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό τα Βραχναίικα Αχαΐας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ανωτέρω διακινητής είχε κανονίσει την μεταφορά των λαθρομεταναστών από κοινού με έναν άλλο ημεδαπό, ο οποίος οδηγούσε επίσης ταξί και ενεργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.
Ο δεύτερος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Πλαταριά Θεσπρωτίας. Ακόμα ένας οδηγός ταξί συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα γιατί μετέφερε με το όχημά του δύο λαθρομετανάστες, που συνόδευαν τα δύο ανήλικα τέκνα τους, με τελικό προορισμό την Πάτρα, έναντι χρηματικής αμοιβής που θα αναγραφόταν στο ταξίμετρο.
Ένας αλλοδαπός συνελήφθη στην Ε.Ο. Κακαβιάς-Ιωαννίνων (διασταύρωση Δελβινακίου), γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με το αυτοκίνητό του δύο λαθρομετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Ένας άντρας συνελήφθη στο 1ο χλμ Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερου ημεδαπού, δύο Ένας ακόμη διακινητής συνελήφθη στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, μετά από καταδίωξη, γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Τέλος, 339 συνολικά λαθρομετανάστες συνελήφθησαν σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στη χώρα τους.
Σε κάθε περίπτωση, οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ τα οχήματα, διάφορα κινητά τηλέφωνα, το πιστόλι και οι γεμιστήρες κατασχέθηκαν από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

proinoslogos