Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Ο Κ. Καραμανλής στο Δολό Πωγωνίου


Στο Δολό, ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του Πωγωνίου, αγαπημένο προορισμό του πρώην Πρωθυπουργού και της οικογένειάς του, βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής ο Κώστας Καραμανλής η σύζυγός του Νατάσσα και τα δυο τους παιδιά.

Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε οδικώς από την Βόρεια Ελλάδα και απολαμβάνει ήδη μικρές εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή, δείχνοντας έτσι και ουσιαστικά ότι μένει μακριά από τις πολιτικές εξελίξεις όπως και από τις διεργασίες της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή νέου Προέδρου.
Το Σάββατο ο κ. Καραμανλής, οδηγώντας ο ίδιος, επισκέφθηκε την ορεινή Αετομηλίτσα, όπου εκεί έμειναν έκπληκτοι οι λιγοστοί κάτοικοι όταν τον αντίκρισαν.
Κατέβηκε στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, περπάτησε μαζί με την σύζυγό του, απολαμβάνοντας την άγρια ομορφιά του Γράμμου και στην συνέχεια δείπνησε στο παραδοσιακό κοινοτικό ταβερνάκι. Εκεί συνάντησε τον πρόεδρο της Αετομηλίτσας Χρήστο Νιτσιάκο, με τον οποίο συζήτησε για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην περιοχή και για τα έργα που υλοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος «Πίνδος»...

Την Κυριακή ο πρώην Πρωθυπουργός περπάτησε κοντά στο φαράγγι του Δολού και στην συνέχεια, οδηγώντας πάντα ο ίδιος, κινήθηκε προς τα γειτονικά χωριά, απολαμβάνοντας το φθινοπωρινό τοπίο, τα πανέμορφα χρώματα με τα οποία έχει ντυθεί το Πωγώνι και ξαφνιάζοντας όσους τυχαία συναντούσε.

Η οικογένεια Καραμανλή φιλοξενείται στον ξενώνα του Χριστόφορου Κωσταρά και της συζύγου του Μαριάννας, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν.
epiruspost