Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλη τη χώρα έθεσε ως στόχο ο Π. Γερουλάνος


Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε κάθε γωνιά της χώρας με την ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, με την ανάδειξη και αξιοποίηση των μουσείων ως των μνημείων, και από τους παραδοσιακούς οικισμούς ως τα έθιμα, ανάδειξη και αξιοποίηση της σύγχρονης κουλτούρας και του φυσικού πλούτου, έθεσε ως πρώτο βασικό στόχο, ο νέος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ως δεύτερο βασικό στόχο, ο υπουργός έθεσε την αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού, με διαφάνεια στις επιχορηγήσεις αθλητικών ομοσπονδιών και με πλήρη δημοσιοποίηση, μέσω του διαδικτύου των χρηματοδοτήσεων προσώπων και έργων.
Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτο το καθεστώς των απασχολουμένων στο υπουργείο του, αφού «το 50% είναι προγραμμάτων stage, μια κατάσταση, που δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Ακόμη ο κ. Γερουλάνος σημείωσε πως "γραφειοκρατία, κακοδιαχείριση και αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων κυριαρχούν" και δεσμεύτηκε ότι όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ...

Μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, δήλωσε ότι άλλοι στόχοι του υπουργείου θα είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση του οράματος της Μελίνας Μερκούρη για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και σε άλλες πόλεις, την επαναφορά του θεσμού της απόσυρσης κτηρίων και την εισαγωγή της αρχιτεκτονικής στα δημόσια έργα.

Επίσης στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι, η άμεση ψήφιση νόμου-πλαισίου για τον κινηματογράφο, καθώς και, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, η στήριξη των δημιουργών στις τοπικές κοινωνίες. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, στον τομέα του αθλητισμού προτεραιότητα θα δοθεί στη στήριξη του σχολικού, μαζικού και σωματειακού αθλητισμού και το άνοιγμα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στους πολίτες.

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος στην ομιλία του στη Βουλή τόνισε, ότι όλες αυτές οι αλλαγές έχουν, μεταξύ άλλων, ως στόχο την προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.