Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Εκδήλωση για τον Ηπειρώτη καλλιτέχνη Νίκο Χουλιαρά


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος απεφάσισε να εντάξει στις πολιτιστικές της εκδηλώσεις, την παρουσίαση των λογοτεχνών της εποχής μας που κατάγονται από την Ήπειρο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με την επιστημονική συμβολή του οποίου έχουν τεθεί τα αντικειμενικά κατά το δυνατόν κριτήρια για την επιλογή των λογοτεχνών.
Έτσι στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου των εν λόγω παρουσιάσεων θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Παρασκευή, ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, εκδήλωση για τον λογοτέχνη, εικαστικό και μουσικό Νίκο Χουλιαρά.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της ΠΣΕ, καθηγητή Ιατρικής Κώστα Αλεξίου και τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννη Γεροθανάση. Το Λογοτεχνικό έργο του τιμώμενου καλλιτέχνη θα παρουσιάσει η κ. Γεωργία Λαδογιάννη, Επ. Καθηγήτρια Παν. Ιωαννίνων, ενώ το Καλλιτεχνικό του έργο θα παρουσιάσουν οι ομότιμοι καθηγητές της ΑΣΚΤ κ.κ. Γιάννης Βαλαβανίδης και Χρόνης Μπότσογλου. Το Μουσικό του έργο θα παρουσιάσει ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Ξυδάκης και κείμενα του Ν. Χουλιαρά θα διαβάσει ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης.