Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Παπανδρέου: Σημαντική η συνεργασία με την Εκκλησία


"Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την ελληνική κοινωνία και να δώσουμε προοπτική στη συνεργασία μας σε τομείς όπως η πρόνοια, η φτώχεια και η μετανάστευση", δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

"Συμφωνήσαμε ότι θα διαμορφώσουμε επιμέρους επιτροπές, ώστε με θετικό πνεύμα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη σημαντική συνεργασία Πολιτείας-Εκκλησίας", τόνισε κ. Παπανδρέου.
Σημείωσε ότι με τον κ. Ιερώνυμο είχαν "σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία μας, καθώς ξέρετε ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια ως κυβέρνηση για να εμπεδώσουμε μια κοινωνία αξιών, μια ευνομούμενη πολιτεία, μια κοινωνία Δικαίου που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και πιστεύω ότι, με αυτόν τον στόχο, έχουμε πολλές κοινές προσπάθειες να μοιραστούμε με την Εκκλησία"...

Πρόσθεσε ότι αντηλλάγησαν απόψεις για πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, "ώστε μέσα από τους διακριτούς μας ρόλους να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο".

"Κατ’ αρχήν ήλθα να συγχαρώ τον πρωθυπουργό και να του ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στο έργο του", είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

"Συζητήσαμε πολλά θέματα, άκουσα τις απόψεις του πρωθυπουργού, είπα και τις δικές μου, όμως εγώ είμαι ένα πρόσωπο, ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου" τόνισε.

"Θα μεταφέρω τη συζήτησή μας στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και πιστεύω ότι αυτό το πνεύμα της συνεργασίας ιδιαίτερα για θέματα πρόνοιας θα το αγκαλιάσει η ΔΙΣ", είπε και πρόσθεσε: "Μέσα από αυτή τη συζήτηση και με το πνεύμα συνεργασίας πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε στην επίλυση πολλών θεμάτων".