Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Τα ψάρια του Λούρου βγήκαν στη στεριά...

............
Τα νερά του ποταμού προξένησαν ζημιές σε δύο ιχθυοτροφεία στα Ιωάννινα. Κινδύνεψαν οι ιδιοκτήτες τους. Καταστροφές και σε Θεσπρωτία - Πρέβεζα

Στην κορυφή ενός πλάτανου αναζήτησαν καταφύγιο και σώθηκαν τέσσερις ιδιοκτήτες ιχθυοτροφείων στα Γιάννενα που βρέθηκαν στην καρδιά ισχυρής καταιγίδας.
Οι επιχειρηματίες βρίσκονταν στις μονάδες τους στο Τέτοβο, όταν ξέσπασε η καταιγίδα που έφερε δυνατή νεροποντή. Τα νερά πλημμύρισαν τις εγκαταστάσεις των δύο γειτονικών ιχθυοτροφείων, τα ψάρια βγήκαν στη στεριά ή παρασύρθηκαν από τον ποταμό Λούρο και βρέθηκαν στον Αμβρακικό ή στα χωράφια, ενώ απελπισμένοι οι τέσσερις άντρες σκαρφάλωσαν σε έναν μεγάλο πλάτανο, όπου και τους βρήκαν μέλη της ΕΜΑΚ που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια.
Εντονα τα καιρικά φαινόμενα και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές όπου οι άνεμοι έφταναν έως και τα 8 μποφόρ
Πολλές περιοχές στα Γιάννενα και στη Θεσπρωτία μετατράπηκαν τις τελευταίες μέρες σε λιμνοθάλασσα, λόγω της κακοκαιρίας, ενώ το βράδυ της Δευτέρας έκλεισε η Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Αθηνών, εξαιτίας κατολισθήσεων. Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε και στα Ριζά της Θεσπρωτίας, όπου χωρίς υπερβολή έφυγε ένα μεγάλο τμήμα του βουνού στον δρόμο, αλλά και στη Λάκα Σουλίου και στην Κόνιτσα.

ethnos