Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Χρήστος Κατσούρας: Τα έργα που είναι απαραίτητα για τη Θεσπρωτία θα γίνουν.


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας ερωτηθείς για την κατάσταση στη χώρα και την πορεία των έργων στο νομό δηλώνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό με έμφαση στην περιφέρεια για μια νέα πορεία. Η κατάσταση στην οποία βρήκε την οικονομία της χώρας είναι χειρότερη από ότι αναμενόταν. Λαμβάνονται μέτρα που θα οδηγήσουν με προσεκτικά βήματα τον τόπο στη νέα εποχή για να βγει η χώρα από το οικονομικό τέλμα και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση οι πολίτες. Η πραγματικότητα της οικονομίας όπως την βιώνουν οι επιχειρηματίες, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, δεν έχει καμία σχέση με διάφορες λογιστικές αλχημείες. Το γνώριζαν και το γνωρίζουν και στη Νέα Δημοκρατία, δεν τους ενδιέφερε όμως η ουσία παρά μόνον η δική τους εικόνα, γι’ αυτό και κατέρρευσαν ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση της οικονομίας...

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ Προβόπουλος, τον οποίο και επέλεξαν για τη θέση αυτή, παρουσίασε τόσο την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας όσο και την πραγματική οικονομία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον προϋπολογισμό του 2010, έκτακτο και μεταβατικό προϋπολογισμό, δείχνει την κατεύθυνση των επιλογών της, και την συνέπειά της με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Σε αυτή την εποχή η Θεσπρωτία έχει το δικό της μερίδιο ανάπτυξης που της αξίζει και που όλοι οι Θεσπρωτοί θέλουμε. Ανάπτυξη, χωρίς τις προχειρότητες και τους ψευδοεντυπωσιασμούς του παρελθόντος, και ειδικότερα της προεκλογικής περιόδου. Σε αυτά τα πλαίσια η διαβεβαίωση είναι ότι τα έργα που είναι απαραίτητα για τη Θεσπρωτία θα γίνουν.
Μετά από επίσκεψη που είχα στον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη, επιβεβαίωσα την εκτίμησή μου αυτή, τόσο για την οδό του τμήματος Καρτέρι – διασταύρωση Πάργας, όσο και για την Γ’ φάση των εργασιών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Και τα δύο έργα θα γίνουν και θα γίνουν σωστά. Ειδικότερα: για την οδό από Καρτέρι ως διασταύρωση Πάργας (Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα) η επαναδημοπράτηση του έργου θα γίνει άμεσα παρά τα προβλήματα που αφορούν τις απαλλοτριώσεις, ενώ για το λιμάνι είναι απαραίτητος ο προηγούμενος έλεγχος ώστε να κατοχυρώνεται ο σημαντικός προορισμός του. Άλλωστε στα νέα δεδομένα για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι αναγκαίο να εξυπηρετεί σημαντικούς στόχους. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να μην υπάρχει η πρόβλεψη, η μελέτη και η προσπάθεια».


thesprotia-neaepoxi